Avagy, ha nem kérdezted meg, de tudni szeretnéd!

Tisztán Hotel TV!

Tisztán Hotel TV!

Miért Hotel TV? 1. rész

2022. január 01. - Jblog

A legnehezebb kérdés, amire hatékonyan szeretnék mindig válaszolni és oly egyszerűnek tűnik, de mégsem az. Sokszor ez keményebb dió, de szívesen adom át e téren szerzett tapasztalataimat!

Most azonban kezdjük nagyon messziről!

Mi az hogy Hotel TV? Mi különbözteti meg egy sima háztartási TV-től?

A kiskereskedelemben kapható (nagyáruházak, webshoppok) TV készülékeket, úgy alakították ki, hogy bárki használni tudja, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e, vagy sem bármilyen technikai vénával. Tehát hazaviszed, összerakod (már amennyire kell, mint pl. talp felcsavarása, vagy inkább csak egyszerű felpattintása), csatlakoztatod az antennát, vagy a szolgáltató által adott set top boxot, majd bekapcsolás után egy “varázsló”, vagy “segéd” végigvezet az első telepítésen, ahol sor kerül a TV programok, bemenetek felhangolására, a kép, a hang, idő, esetleg dátum beállítására. Ezután már élvezhetjük is ezeket az alapszintű szolgáltatásokat!

Egyelőre nem megyek tovább, hogy beállítsunk esetleges “Smart”, azaz okos tudást, mert itt egy belépő szintű Hotel TV és a háztartási TV összehasonlítását szeretném boncolgatni.

Tehát nézzünk például egy 10-20 szobás kis szállodát. Van nekik helyi kábelszolgáltatójuk, ahonnan a TV programokat szedik és koaxiális hálózatuk, melyen ezeket továbbítják a szobákba. Legyen mondjuk már szabadon vehető digitális adás, hogy optimális esetet vizsgáljunk. Így igen, vásárolhat a tulajdonos, vagy üzemeltető TV-t bárhonnan. Vegyük azt a példát, hogy valamilyen háztartási TV-t szereznek be, amit az előbb taglalt módon, egyenként felhangolnak, minden egyes szobában. Ez 10-20 készülék esetén nem is vesz igénybe különösebb tudást és nem vesz el rengeteg időt. Össze is csaphatjuk a tenyerünket, hogy mit magyaráz nekem itt ez a Jelinek?! Szuper Tv, szuper áron és íme itt állnak rendelkezésre a használatra!

Azután telnek a napok, hetek és vagy jönnek a visszajelzések, vagy a saját személyzetünk veszi észre, hogy például:

  • Francia, vagy arab nyelvre állították át a menüt.
  • Újrahangolták a TV programokat és más sorrendben találjuk már, mint ahogy azt mi beállítottuk.
  • Bekapcsoláskor ordít a TV, mert az utolsó vendég úgy hallgatta és kapcsolta ki.
  • Gyerekvédő PIN kódot állított be és nem tudjuk használni a készüléket.

Ez mind bosszantó lehet és állandó ellenőrzést és plusz munkát jelenthet, az ezzel foglakozónak. Ekkora szálloda esetén valószínű, hogy nem tobzódnak alkalmazotti túltengésben, így jobb lenne ezt az energiát máshova koncentrálni. Szállodaigazgatóként lehet, hogy nem is tudjuk, hogy valaki ezzel pazarolja el az idejét, ahelyett hogy pl. az állandó kazánproblémával, vagy egyéb karbantartási ügyekkel foglalkozna.

Rengetegszer találkozok ilyen példával, de képzeljük el, hogy ez egy nagy szobaszámú hotel esetében még hatványozódik, nem beszélve arról, hogy ott is küzdenek munkaerőhiánnyal.

Itt jön az első kérdésre a válasz, hogy miért Hotel TV:

  • Mert az első felhangolást, beállítást le lehet védeni a vendég elől.
  • Ezeket a beállításokat le lehet menteni és másolni TV-ről TV-re, így optimalizálva az első üzembehelyezést is.
  • Megadható kezdő TV csatorna, hangerő, kép és hang beállítás, így bármit is állít el a vendég, az újra az alapbeállításra áll vissza, amint kikapcsoltuk és vissza a készüléket.
  • A TV csatornákat a vendég NEM tudja elhangolni!

Ezek az alapok.

Tanulsága, hogy beruházásra bizonyára olcsóbb egy háztartási TV (bár 100-200 db esetén a beszerzése már nem egyszerű), de hosszú távon a Hotel TV kifizetődőbb.

Innen megyünk tovább a Miért Hotel TV? 2. részére!

Addig is Tisztán Hotel TV!

A bejegyzés trackback címe:

https://hoteltv.blog.hu/api/trackback/id/tr516801246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása